حافظه اس اس دی SSD چیست؟
نسل جدید فضاهای ذخیره سازی و بسیار سرعت بالا یا همان SSD ها چیست؟ چرا سرعت آنها از HDD بسیار بالاتر است و بسیاری نکات جذاب دیگر.
در دنیای کامپیوتر حافظههای زیادی وجود دارد که فقط نامشان به گوشمان خورده و شاید خیلی دقیق آنها را نشناسیم. یکی از این انواع حافظه، حافظه اس اس دی SSD است که در ساخت فلش مموری، کارت حافظه و… کاربرد دارد و حتی ممکن است در سیستم خودتان هم به جای HDD یکی از اینها باشد! بیایید با حافظه SSD بیشتر آشنا شویم و تفاوتهایش با هارد دیسک یا HDD را بدانیم.
حافظه اس اس دی SSD
اگر مقاله قبلی ما در مورد هارد دیسک را خوانده باشید، متوجه فناوری به کار رفته در حافظههایی که در یک سیستم استفاده میشود هستید: یک بازو که یک سوزن دارد و با این سوزن اطلاعات را از روی یک دیسک چرخان میخواند یا بر روی آن مینویسد. خب تا اینجا میبینید که با یک سیستم کاملا مکانیکی مواجه هستیم! سیستمی که برای یک لپ تاپ چندان جالب نیست. اما ۳۰ سال پیش حافظههایی اختراع شدند که در آنها خبری از این سیستم مکانیکی نبود و Solid state disk (به معنی درایور حالت جامد!) نام گرفتند. این حافظهها با نام اختصاری SSD خوانده میشدند، درشان از نیمهرساناهای جامد استفاده شده بود و بسیار هم فضای کمی را اشغال میکردند. بنابراین کم کم پروژههای ساخت کارت حافظه، فلش مموری و حافظه هایی مناسب وسایل کوچک کلید خورد.
تفاوت هارد دیسک HDD با حافظه اس اس دی SSD
- همانطور که گفته شد حافظه HDD به خاطر سیستم مکانیکیاش فضای بیشتری نسبت به حافظه اس اس دی SSD میگیرد، به علاوه این سیستم مصرف برق بیشتری دارد، سنگینتر است و گرمای بیشتری هم تولید میکند.
- سرعت خواندن و سرعت نوشتن در یک هارد دیسک یکسان است. ولی در یک حافظه اس اس دی نمیتوان در مورد سرعت قضاوت دقیقی کرد چون این سرعت بستگی به اندازه بلوکهای دادهای دارد. البته سیستم عامل هم تاثیرگذار است. اگر سیستم عامل شما برای کار با حافظه اس اس دی بهینه شده باشد (از ویندوز ۷ به بعد این هماهنگی در سیستم عامل و حافظه SSD ایجاد شده است.) سرعت یک حافظه اس اس دی در این سیستم میتواند ۲ تا ۲۰ برابر یک هارد دیسک باشد!
- با این وجود قیمت حافظه اس اس دی SSD از هارد دیسک خیلی بیشتر است. (همین الان هنوز هم لپ تاپ های بسیاری هستند که به این حافظه مجهز نیستند چون قیمت لپ تاپ را خیلی بالا میبرد، در بسیاری از لپ تاپ ها فقط بخشی از هارد، حافظه SSD است.)
- تعداد دفعاتی که بشود یک حافظه اس اس دی SSD را مورد استفاده قرار داد محدود است بنابراین این حافظه احتمالا عمر کمتری نسبت به هارد دیسک دارد.
- هارد دیسک ها نسبت به ضربه بسیار آسیبپذیرتر هستند.
خرید حافظه اس اس دی برای کامپیوتر
شما میتوانید هارد دیسک کامپیوتر خودتان را با یک حافظه SSD به همان ابعاد و شکل جایگزین کنید و سیستمتان را از نظر سرعت و ظرفیت حافظه ارتقا بدهید. این حافظهها برای کامپیوترها هم تولید شدهاند و از نظر شکل ظاهری شبیه همان هارد دیسک هستند تا بتوانند به خوبی درون کیس جاسازی شوند. به این مدل حافظههای اس اس دی، حافظه SSD استاندارد میگویند. ( برای لپ تاپ از حافظه اس اس دی با رابط m.SATA استفاده میشود.)
در سیستم شما حافظه اس اس دی استفاده شده یا هارد دیسک؟ شما کدام یک را ترجیح میدهید؟ برای مشاوره با ما تماس بگیرید یا در بخش نظرات سوالاتتان را مطرح کنید! منتظر شما هستیم.
خدمات ناوک متخصص در امر تعمیرات لپ تاپ٬ تعمیرات اپل و خدمات نرم افزاری.
3 دیدگاه در “حافظه اس اس دی SSD چیست؟”