در این نوشتار قصد داریم به مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ بپردازیم. همان طور که می دانید کامپیوتر ها جز جدانشدنی کسب و کار افراد هستند. تعداد کمی از مشکلات در یک کامپیوتر مانند مشکل بالا نیامدن کامپیوتر، دشوار است. اما راهی جز پیدا کردن مسیر اصلی برای دسترسی به منبع مشکل نداریم. در این مطلب چند روش آسان برای مشکل بالا نیامدن کامپیوتر وجود دارد که می توانید خودتان انجام دهید و به کمک آن تعمیر لپ تاپ خود را انجام دهید.
چند روش برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ
اگر شما با مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ و بالا نیامدن کامپیوتر روبرو شوبد، چه کاری انجام می دهید؟ وقتی کامپیوتر شروع به کار کرد یا بوت شد ، سیستم عامل ویندوز بارگذاری می شود. در این حالت بسیاری از پرونده ها اجرا شده اند و عمل پردازش شروع می شوند. پس می توان توقع داشت که ویندوز به درستی بارگذاری می شود.
اگر کامپیوتر نتواند سیستم عامل ویندوز را بارگیری کند ، این مشکل می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. دلایل احتمالی و گزینه های حل مشکل عدم کارایی Laptop بعد از اسلیپ و بالا نیامدن کامپیوتر را، در زیر بررسی کنید. تا مشکل در کامپیوتر شما برطرف شود.
1.حالت Safe Windows را امتحان کنید
عجیب ترین راه حل رفع مشکل روشن نشدن Laptop و بالا نیامدن کامپیوتر، حالت امن است. این متد برای رفع مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ کارگشا خواهد بود. این یک بوت برنامه جایگزین است که کامپیوتر شما را با حداقل نرم افزار راه اندازی می کند. روند بوت اصلاح شده می تواند مشکلات درایور و نرم افزار را دور بزند.
نکته عجیب این است که گاهی اوقات راه اندازی کامپیوتر در Safe Mode می تواند مشکلات بوت را برطرف کند. گرچه روشن نیست که چه فرآیندهایی در حالت Safe Mode اجرا می شوند. اما تجربه به ما آموخته است که این یک اصلاح موثر و آسان است. اگر هم اکنون با مشکل بالا نیامدن کامپیوتر مواجه هستید، با ما همراه باشید.
روش 1: از حالت بازیابی ویندوز حالت ایمن را وارد کنید
بیشتر کامپیوتر های غیر قابل کنترل صفحه نمایش ویندوز فراتر نمی روند برای سایر مشکلات ویندوز، لطفا با تکنسین های مرکز ناوک سرویس راهنمای ما برای عیب یابی ویندوز مشورت.
کنیداز اینجا می توانید کامپیوتر را مجبور کنید با قطع کردن روند بوت سه بار در یک ردیف وارد حالت Safe Mode شود که این امر به طور خودکار باعث بازیابی ویندوز می شود از پنجره بازیابی گزینه Troubleshoot انتخاب کنید، سپس گزینه های Advanced و Startup Settings را انتخاب کنید از تنظیمات راه اندازی، می توانید کامپیوتر را مجدداً با فعال یا غیر فعال کردن اینترنت به حالت Safe (راه اندازی) ایمن کنید که هر کدام از گزینه ها باید کار کنند.
روش 2: ازدرایو بازیابی ویندوز حالت ایمن را وارد کنید
چنانچه نمی توانید به حالت Safe وارد شوید، بایستی یک درایو بازیابی USB ویندوز ایجاد کنید. درایو بازیابی شامل محیط بازیابی ویندوز است. این درایو قبلا با ضربه زدن به F8 روی بوت قابل دسترسی بود. متأسفانه مایکروسافت تصمیم گرفت این ویژگی را از بین ببرد. ایجاد درایو بازیابی مستلزم داشتن کامپوتر ویندوز 10 و یک درایو USB با حداقل 512MB ذخیره سازی است.
اگر می خواهید یک نسخه پشتیبان از سیستم ایجاد کنید، به 16 گیگابایت حافظه نیاز دارید. (گزینه ای را برای تهیه نسخه پشتیبان از فایل های سیستم در درایو بازیابی مشاهده خواهید کرد)
در ابتدا به مسیر روبرو رفته و یک درایو ریکاوری ایجاد کنید. . Control Panel > Create a recovery drive
سپس دستورالعمل های معرفی شده را دنبال کنید. پس از ایجاد درایو ریکاوری، می توانید کامپیوتر خود را از آن بوت کنید. در صورتی که درایوهای USB را به عنوان بوت قابل استفاده از محیط POST فعال کنید، به عنوان UEFI یا BIOS شناخته می شود. بعد از فعال کردن درایوهای USB به عنوان قابل راه اندازی، درایو را در کامپیوتر خود وارد کرده و مجدداً راه اندازی کنید.
که این روش ممکن است نیاز به زدن دکمه تنظیم مجدد یا نگه داشتن دکمه پاور برای چند ثانیه داشته باشد.
2.باتری خود را چک نمایید
اگر از لپ تاپ استفاده می کنید ، مشکلات باتری لپ تاپ می تواند باعث ایجاد مشکلات بالا نیامدن شود بنابراین ارزش دارد کابل شارژر متناوب را آزمایش کنید تا ببینید آیا این مشکل را حل کرده است یا خیر. تأیید کنید که کابل با امتحان کردن آن بر روی لپ تاپ دیگری کار می کند. بعد ، باتری سیستم خود را بردارید و دستگاه را به منبع تغذیه وصل کنید.
از بین بردن باتری به شما کمک می کند که مشکل سخت افزاری را مقصر بدانید. نکته اصلی در اینجا این است که اطمینان حاصل کنید که در هر زمان فقط یک عنصر را آزمایش می کنید اگر مشکلات برق در هنگام راه اندازی دخالت می کند ، بسیار مهم است که بدانید باتری ، کابل شارژ یا جزء دیگر نیاز به تعویض دارد.
3.همه دستگاههای USB خود را از برق جدا کنید
مسئله جدی در مورد به روزرسانی های ویندوز 10 این است که گاهی اوقات کامپیوتر شما به دلیل درگیری با یک دستگاه USB بوت نمی شود. با جدا کردن همه دستگاه های USB (و سایر لوازم جانبی غیر ضروری) و راه اندازی مجدد کامپیوتر می توانید این مشکل بالا نیامدن کامپیوتر را حل کنید.
اگر کامپیوتر شما در همان صفحه بارگیری قرار دارد ، با حذف تمام دستگاه های USB به طور خودکار مشکل بالا نیامدن کامپیوتر حل می شود در موارد دیگر ، ممکن است لازم باشد کامپیوتر خود را مجدداً راه اندازی کنید.
4- Fast boot را خاموش کنید
یک تنظیمات در داخل BIOS یا UEFI شما با نام Fast Boot وجود دارد. این تنظیمات به Windows 8 و سیستم عامل های جدید اجازه می دهد با پیش بارگذاری درایورها، خیلی سریع بوت شوند. متأسفانه به روزرسانی های ویندوز می توانند سازگاری Fast Boot را خراب کنند. خوشبختانه Fast Boot می تواند از طریق BIOS شما روشن و خاموش شود. روش ورود به صفحه BIOS/UEFI بین کامپیوترها متفاوت است. برای راهنمایی در مورد نحوه پیداکردن راه صحیح کامپیوتر خود، لطفا با تکنسین های ما در ارتباط باشید. آنها راه ورود به UEFI/BIOS کامپیوتر را به شما یاد خواهند داد. در این خصوص تکنسین های تعمیر لپ تاپ در خدمت کاربران خواهند بود.
برای بیشتر افراد ضربه زدن به کلید Delete هنگام بوت شدن باید محیط POST را فعال کند. دو کلید مشترک دیگر که ممکن است کار کنند F2 و Escape هستند. به طور معمول پس از ورود به BIOS یا UEFI ، گزینه Fast Boot بخشی از گزینه های Advanced است. اگرچه می تواند در هر جایی باشد. اگر هیچ ورودی Fast Boot را مشاهده نمی کنید ، کامپیوتر شما قبل از سال 2013 ساخته شده است. زیرا آنها گزینه Fast Boot را شامل نمی شدند.
5- اسکن بدافزار را امتحان کنید
بدافزار عامل اصلی مشکل بالا نیامدن کامپیوتر است روش رایج مقابله با بدافزارهایی که باعث ایجاد مشکل بالا نیامدن کامپیوتر می شود ، یک برنامه ضد بدافزار است که می تواند از درایو USB یا DVD بوت شود پس از تصویربرداری از CD بر روی درایو USB ، می توانید کامپیوتر دردمایش را با درایو درج شده بوت کنید اگر کامپیوتر را از درایو نجات بوت کنید ، در محیط نجات AVG شروع می شود سپس اسکن بدافزار را انجام دهید.
6- به رابط سریع Command راه اندازی کنید
وقتی کامپیوتر شما نتواند بطور صحیح بوت شود، به هیچ وجه نمی تواند این کار انجام دهید. با این حال ممکن است امکان بوت مستقیم در Command Prompt برای گسترش دامنه توانایی های آن وجود داشته باشد. با استفاده از این رابط می توانید روش های عیب یابی بیشتری را انجام دهید. شاید بتوانید حتی مشکل بالا نیامدن کامپیوتر را برطرف کنید. برای انجام این کار باید ویندوز 10 را در یک دیسک قابل راه اندازی یا درایو USB داشته باشید. بنابراین قبل از شروع کار، از کامپیوتر دیگری استفاده کنید.
برای راه اندازی سریع در قسمت Command ، سیستم خود را راه اندازی کنید. در حالی که این برنامه اولیه است، برای جزییات ترکیبی از کلیدها که به شما امکان ورود به BIOS را می دهد، مراقب باشید. این اطلاعات به طور معمول در کنار آرم فروشنده تحویل داده می شوند. به برگه Boot بروید و USB یا DVD را اولین دستگاه بوت کننده انتخاب کنبد. انتخاب شما در اینجا بستگی به مکان کپی شما در ویندوز 10 دارد. باز هم ویژگی های این فرایند ممکن است از یک سیستم به سیستم دیگر متفاوت باشد.
بنابراین با دستورالعمل های روی صفحه مشورت کنید. سپس دیسک یا درایو حاوی ویندوز 10 را وارد سیستم خود کنید. پیکربندی خود را ذخیره کنید و کامپیوتر خود را مجددا راه اندازی کنید. هنگامی که از شما خواسته شد از صفحه کلید خود استفاده کنید، تا مشخص کنید که می خواهید با استفاده از دیسک یا درایو بوت شوید. در این حالت زبان و تنظیمات ورودی درخواستی را وارد کنید. سپس تعمیر صفحه کامپیوترخود را در صفحه بعدی انتخاب کنید. در مرحله بعد گزینه Troubleshoot> Advanced Options> Command Prompt را انتخاب کنید. سپس باید پنجره ای برای وارد کردن دستورات مشاهده کنید.
7- دوباره نامه Drive خود را مجدداً تنظیم کنید
یک سیستم با بیش از یک درایو نصب شده می تواند مشکلاتی را برای کاربران کامپیوتر ایجاد کند در صورتی که حجم سیستم عامل (OS) آنها دارای درایو آن است که به طور ناخواسته غیرقابل کنترل باشد با این حال شما می توانید با بوت شدن به رابط فرمان سریع ، مشکل بالا نیامدن کامپیوتر را با حداقل هیاهو برطرف کنید.همانطور که در بالا توضیح داده شد ، در یک پنجره فرمان سریع بوت شوید ، سپس موارد زیر را وارد کنید تا برنامه پارتیشن دیسک را اجرا کنید:
- پس از اتمام این کار ، حجم لیست ورودی را برای چاپ جزئیات کلیه حجم های موجود در سیستم خود وارد کنید.
- از اینجا می توانید دستورات نامه را انتخاب کرده و اختصاص دهید تا نامه صحیح را به یک جلد غیرقابل تنظیم مجدد اختصاص دهید. به عنوان مثال ، اگر می خواهم حرف E را به صدای CD صوتی در تصویر بالا اختصاص دهم ، ابتدا برای تکمیل فرآیند ، “حجم 0 را انتخاب می کنم” و سپس “name letter = E” را وارد می کردم.
- مثل همیشه ، هنگام ایجاد تغییر در سریع دستور بسیار مراقب باشید. اشتباه در اینجا می تواند به سرعت باعث ایجاد مشکلات بیشتر از طرف رایانه شود.
8- یک برنامه شخص ثالث را امتحان کنید
دانستن اینکه علت مشکل بالا نیامدن کامپیوتر دقیقاً چیست و چالش برانگیزترین بخش رفع مشکلات چکمه است وقتی سیستم شما حتی نمی تواند بوت شود ، تشخیص بسیار مشکل است با این حال یک ابزار شخص ثالث به نام Boot Repair Disk ممکن است موفقیت بیشتری داشته باشدBoot Repair Disk یک دیسک نجات منبع باز است که شما می توانید برای یافتن و رفع خودکار مشکل بالا نیامدن کامپیوتر استفاده کنید استفاده از آن بسیار آسان است فقط باید این نسخه را انتخاب کنید که از نسخه 32 بیتی یا 64 بیتی ویندوز استفاده می کنید این آزمایش و هرگونه رفع به طور خودکار انجام می شود ، اگرچه گزینه هایی وجود دارد که امکان کنترل نزدیک تر را فراهم می کنداین امر هیچ گونه تضمینی برای تعمیر لپ تاپ شما ندارد ، اما ممکن است به خوبی بتواند مشکلات پنهان را مشخص کند.
9- تنظیم مجدد کارخانه
ما در این مرحله به گزینه های سخت تر و مخرب تر تعمیرات می پردازیم گذشته از تنظیم مجدد کارخانه ، گزینه های دشوار تر عبارتند از بازیابی و نوسازی کامپیوتر شما است هر کدام مزایا و نقاط ضعف خاص خود را دارند اگر همه گزینه های دیگر را امتحان کرده اید و احتمالاً ناامید شده اید این گزینه زا امتحان کنید به تنظیم مجدد کارخانه بروید برخی از برنامه ها و داده های دیگر را گم می کنید ، اما می توانید برخی از پرونده های خود را حفظ کنید تنظیم مجدد کارخانه کامپیوتر را به حالت پیش فرض کاربری خود بازگرداند.
نتیجه گیری
در نهایت اگر با انجام کلیه موارد ذکر شده در بالا به نتیجه مطلوب نرسیدید و مشکل روشن نشدن لپ تاپ بعد از اسلیپ برای شما حل نشد باید به یک مرکز معتبر تعمیر لپ تاپ مانند مرکز تعمیرات ناوک مراجعه نمایید و از انجام سایر موارد به صورت خود سر جدا خود داری فرمایید، چراکه ممکنم از صدمات جبران ناپذیری به لپ تاپ خود وارد نمایید.