لپ تاپ

با انواع کارت گرافیک و کارکرد آن ها آشنا شوید!

کارت گرافیک

تعداد کمی از اجزای رایانه شخصی به اندازه کارت گرافیک برای عملکرد حیاتی هستند که به عنوان GPU نیز شناخته می شوند. وقتی صحبت از بازی می شود، GPU پادشاه است. کارت گرافیک شما تأثیر مستقیمی بر روی بازی هایی که می توانید انجام دهید و نوع تجربه ای که می توانید در اجرای آنها داشته باشید خواهد داشت. انتخاب یک کارت گرافیک به دلیل قیمت بالا و صدها تنوع آن می تواند فوق العاده دلهره آور باشد. نگران نباشید، اما پس از خواندن این راهنما، دقیقاً خواهید دانست که چگونه یک کارت گرافیک را برای رفع نیازهای خود انتخاب کنید.

کارت گرافیک چیست؟

هدف از کارت گرافیک، ارائه تصاویر گرافیکی است. بدون کارت گرافیک، کامپیوتر شما نمی تواند هیچ اطلاعاتی را نمایش دهد، چه رسد به عملکردی که شما به آن نیاز دارید. برای ساده‌تر کردن آن، GPU داده‌ها را از پردازنده می‌گیرد و با نرم‌افزار کار می‌کند تا مشخص کند کارت گرافیک کجا پیکسل‌ها را روی صفحه قرار می‌دهد.

انواع کارت گرافیک

کامپیوترهای مختلف نیازهای بسیار متفاوتی دارند. به همین دلیل، انواع مختلفی از کارت گرافیک وجود دارد. در اینجا آنچه باید در مورد کارت های گرافیک یکپارچه، اختصاصی و ایستگاه کاری بدانید آمده است:

کارت های گرافیک یکپارچه

برای ماشین هایی که فقط نیاز به اجرای کارهای اساسی مانند پردازش کلمه یا وب گردی دارند، برخی از پردازنده ها دارای کارت گرافیک یکپارچه هستند. هنگام استفاده از گرافیک یکپارچه، مانیتور مستقیماً به مادربرد متصل می شود. پردازنده‌های گرافیکی مجتمع GT از قدرت همتایان اختصاصی خود دارند. با این حال، آنها می توانند مقدار قابل توجهی در پول شما صرفه جویی کنند.

کارت گرافیک های اختصاصی

کارت‌های گرافیک اختصاصی، جانورانی با چند فن عظیم هستند که در رایانه‌های بازی و ایستگاه کاری مشاهده می‌کنید. کارت‌های اختصاصی اجزای قدرتمندی را در خود جای می‌دهند که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بهترین عملکرد را از دستگاه شما به دست آورند. بازی‌های رایانه‌ای مدرن از قابلیت کارت‌های یکپارچه گذشته است. این روزها، یک GPU اختصاصی برای بازی ضروری است.

کارت های گرافیک ایستگاه کاری

استفاده از برنامه‌های گرافیکی فشرده مانند ویرایشگرهای ویدئو و عکس یا نرم‌افزار رندر سه بعدی می‌تواند حتی به عملکرد بیشتری نسبت به بازی نیاز داشته باشد. به همین دلیل، کارت های گرافیک ایستگاه کاری وجود دارند. پردازنده‌های گرافیکی ایستگاه کاری، کارت‌های گرافیک اختصاصی هستند که به‌جای بازی در ذهن، با نرم‌افزار طراحی شده‌اند.

مشخصات مهم

بسیاری از مشخصات مختلف برای توصیف کارت گرافیک استفاده می شود. برخی از اطلاعات مهمتر از سایرین هستند، اما در هنگام یادگیری نحوه انتخاب کارت گرافیک، باید تمام مشخصات را در نظر بگیرید. در اینجا برخی از رایج ترین اصطلاحاتی که می شنوید و معنای آنها در رابطه با انتخاب کارت گرافیک و عملکرد دستگاه شما است، آورده شده است.

حافظه این مقدار RAM (حافظه دسترسی تصادفی) است که GPU شما دارای آن است. بازی‌های مدرن به کارت‌هایی با حداقل 4 گیگابایت حافظه نیاز دارند که 6 گیگابایت یا بیشتر برای بازی‌های 1080p در تنظیمات بالا ایده‌آل است. به طور کلی، هرچه حافظه بیشتر باشد، کارت می تواند عملکرد بهتری داشته باشد. با این حال، عوامل دیگری مانند سرعت حافظه نیز وجود دارد که بر عملکرد رایانه شخصی تأثیر می گذارد.

سرعت حافظه پهنای باند یا سرعت حافظه به شما می گوید که رم در کارت گرافیک شما با چه سرعتی می تواند کار کند. این مهم است زیرا کارت‌ها اغلب می‌توانند مقدار حافظه یکسانی داشته باشند اما با سرعت‌های متفاوتی که می‌تواند منجر به عملکرد بسیار متفاوتی شود.

اتصال برق. تقریباً همه کارت‌های گرافیک اختصاصی به قدرت بیشتری نسبت به 75 وات معمولی یک اسلات PCIe نیاز دارند. این نیاز به انرژی بیشتر با اتصال مستقیم منبع تغذیه رایانه شخصی به GPU از طریق یک کانکتور برق 6 یا 8 پین برطرف می شود. هنگام خرید کارت گرافیک مطمئن شوید که منبع تغذیه شما می تواند به درستی به آن وصل شود.

TDP اگر صحبت از توان شد، TDP یا Thermal Design Power مشخصاتی است که برای اندازه‌گیری میزان انرژی که یک GPU می‌کشد و چه مقدار گرما تولید می‌کند استفاده می‌شود. اساساً، هرچه TDP بیشتر باشد، کارت گرافیک شما به قدرت بیشتری نیاز دارد. خوشبختانه، اکثر پردازنده‌های گرافیکی مدرن، اندازه منبع تغذیه توصیه شده را بر حسب وات در جعبه خود به شما می‌دهند. TDP همچنین می تواند به شما در تعیین راه حل های خنک کننده مناسب برای سیستم شما نیز کمک کند.

اندازه. گاهی اوقات به عنوان فاکتور فرم از آن یاد می شود، اندازه کارت گرافیک شما به دلایل زیادی مهم است. دلیل اصلی این است که GPU باید در کیس شما مناسب باشد. کارت‌های گرافیک در اندازه‌های متعددی هستند که با طول GPU و تعداد اسلات‌های PCIe که کارت در کیس کامپیوتر اشغال می‌کند اندازه‌گیری می‌شود.

وظایف GPU برای در نظر گرفتن

هنگامی که تمام مشخصات یک کارت گرافیک را درک کردید، می توانید دقیقاً تعیین کنید که کدام کارت برای شما بهترین است. کارهایی مانند بازی می‌توانند از کارت‌های متنوعی استفاده کنند، بنابراین ارزش تعیین نوع بازی‌هایی را که می‌خواهید روی رایانه شخصی خود انجام دهید، دارد. کارت‌های ارزان‌تر همچنان می‌توانند بازی‌های زیادی را انجام دهند و اگر بازی‌های سطح بالا یا ۴k هدف شما نباشد، می‌توانند در هزینه‌های شما برای مکان‌های دیگر در ساختتان صرفه‌جویی کنند. فرض کنید قصد دارید از مانیتورهایی با نرخ تازه سازی بالا یا وضوح بیشتر از 1080p استفاده کنید. در این صورت به یک GPU با قدرت قابل توجه نیاز خواهید داشت.

کارت‌های گرافیک ایستگاه کاری به صراحت با کارهایی مانند ویرایش و رندر طراحی شده‌اند. اگر برای کار به یک GPU قوی نیاز دارید، این کارت‌های اختصاصی بزرگ و گران‌تر برای شما مناسب هستند. کارت‌های ایستگاه کاری هنوز برای بازی کار می‌کنند، اما هنگام اجرای نرم‌افزاری که برای آن طراحی شده‌اند، عملکرد بهینه دارند. این کارت‌ها در بالاترین سطح پردازنده‌های گرافیکی قرار دارند و می‌توانند به طور قابل توجهی گران‌تر از همتایان خود باشند. قبل از دنبال کردن یک GPU به سبک ایستگاه کاری، مطمئن شوید که همه مشخصات را به دقت بررسی کرده و نیازهای خود را تعیین کرده اید.

نسخه های جدید رایج هستند

مانند تمام فناوری‌ها، کارت‌های گرافیکی به‌طور مداوم در حال به‌روزرسانی هستند و نسخه‌های جدید اغلب منتشر می‌شوند. سری جدید کارت ها می توانند جهش های عظیمی در افزایش عملکرد داشته باشند. به همین دلیل، به‌روز ماندن با آخرین نسخه‌های GPU بسیار مهم است. هیچ چیز بدتر از صرف هزینه های زیادی برای یک کارت گرافیک نیست، فقط برای نسخه قدرتمندتر و ارزان تر که هفته آینده معرفی می شود. کارت‌های قدیمی‌تر ممکن است همچنان برای نیازهای شما ایده‌آل باشند و به دلیل اعلام فناوری جدید، اغلب قیمتشان کاهش می‌یابد.

نکاتی که باید به خاطر بسپارید

دانستن مشخصات و معنای آنها برای درک تفاوت در کارت های گرافیک بسیار مهم است. متأسفانه، تمام جنبه های اصلی یک GPU را نمی توان با یک مشخصات تنظیم شده تعیین کرد. در اینجا چند نکته و ترفند اضافی وجود دارد که باید در کنار مشخصات در هنگام انتخاب GPU خود در نظر بگیرید:

نمایشگر و GPU خود را مطابقت دهید. وضوح مانیتور شما ارتباط مستقیمی با حداکثر عملکرد کارت گرافیک شما دارد. این بدان معناست که شما می توانید قوی ترین پردازنده گرافیکی روی کره زمین را داشته باشید، اما اگر صفحه نمایش شما تنها 1080P باشد، هرگز از تمام قدرت کارت گرافیک خود استفاده نخواهید کرد. این همچنین به این معنی است که اگر GPU شما فقط به خروجی 1080p نیاز داشته باشد، می توانید بدون کاهش عملکرد، در هزینه خود صرفه جویی کنید.

نرخ‌های تازه‌سازی مانند رزولوشن‌ها هستند. درست مانند رزولوشن مانیتور شما، حداکثر نرخ به روز رسانی تاثیر قابل توجهی بر عملکرد GPU خواهد داشت. نرخ به روز رسانی سه رقمی به کارت گرافیک های سطح بالا نیاز دارد. با این حال، اگر صفحه نمایش شما روی نرخ تازه سازی 60 هرتز محدود شده باشد، کارت های گرافیک میان رده همچنان می توانند اکثر بازی ها را در بالاترین تنظیمات بدون مشکل اداره کنند.

MSRP مهم است. همیشه قیمت بازار یا قیمت راه اندازی پردازنده گرافیکی را که قصد خرید آن را دارید بررسی کنید. از آنجایی که کارت‌های جدید اغلب اعلام می‌شوند و کمبود مدل‌های خاص وجود دارد، قیمت کارت‌های گرافیک می‌تواند به شدت در نوسان باشد. دانستن قیمت مورد نظر یک GPU می تواند شما را از هزینه های غیرضروری نجات دهد.

برای بقیه ساخت و ساز پول پس انداز کنید. کارت‌های گرافیک معمولاً گران‌ترین جزء هر ساختنی هستند. اما این بدان معنا نیست که آنها تنها جزء گران قیمت هستند. هنگام انتخاب پردازنده گرافیکی مراقب باشید که بیش از حد هزینه نکنید. خرج کردن پول بیش از حد برای یک کارت گرافیک قدرتمند می تواند در سایر بخش های سیستم شما گلوگاه ایجاد کند. به عنوان مثال، اگر پردازنده شما نمی تواند با عملکرد GPU شما مطابقت داشته باشد، پس هیچ فایده ای برای داشتن چنین کارت گرافیک قدرتمندی وجود ندارد. بدترین سناریو این است که شما بیش از حد برای یک GPU هزینه می کنید و تنها منبع تغذیه ای که می توانید از عهده آن برآیید قدرت کافی برای تمام اجزای کامپیوتر شما را تامین نمی کند. در آن سناریو، نه تنها GPU به درستی استفاده نمی شود، بلکه کل سیستم نیز مقصر است.

هیچ چیز نهایی نیست مانند تمام قطعات کامپیوتر شما، کارت گرافیک یک دستگاه ثابت نیست. خرید یک کارت خاص در حال حاضر مانع از تغییر به GPU دیگری در زمان بعدی نمی شود. با تغییر نیازهایتان می توانید اجزای خود را در طول زمان ارتقا دهید.

انتخاب بهترین کارت های گرافیک

انتخاب هر قطعه ای برای رایانه شخصی شما می تواند استرس زا باشد، زمانی که یک GPU را انتخاب می کنید که احتمالاً گران ترین جزء ساخت شما خواهد بود، این مقدار را دو برابر کنید. تعداد زیادی کارت گرافیک مختلف وجود دارد و دانستن مشخصات هر کدام برای اطمینان از دریافت بهترین GPU کلیدی است. دانستن اینکه چه نوع بازی یا نرم افزاری برای اجرا روی رایانه شخصی نیاز دارید نیز به تعیین کارت مورد نیاز شما کمک می کند. از خرج کردن بیش از حد بر روی کارت هایی که از وضوح مانیتور فعلی شما قدرتمندتر هستند، خودداری کنید، یا برعکس، در هزینه های خود با یک پردازنده گرافیکی ارزان تر که برای بازی هایی که دوست دارید بازی کنید، صرفه جویی کنید.

تعمیر لپ تاپ متخصص تعمیر مک بوک، انواع لپ تاپ، تعمیرسرفیس میباشد. جهت اطلاع از راه های ارتباطی ما به صفحه ی تماس با ما مراجعه فرمایید.

امتیاز به این مطلب

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *