قطعات اصلی کامپیوتر
در این مطلب قصد داریم شما را با مهمترین قطعات اصلی کامپیوتر آشنا سازیم. پس همراه ما باشید.
1. رم RAM
رم یا همان حافظه جانبی، یکی از قطعات کامپیوتر می باشد که روی اسلاتهای مخصوصی که بر روی مادربرد تعبیه شده، قرار میگیرد. در واقع رم یک حافظه موقت است که ذخیره کننده اطلاعات لازم و ضروری است. این قطعه در حقیقت به عنوان رابط بین سی پی یو و هارد کامپیوتر عمل می کند. خوب است بدانید سرعت پردازش سی پی یو CPU تاثیر زیادی بر عملکرد سیستم دارد. دومین عامل مهم برای تعیین سرعت کامپیوتر مقدار ظرفیت رم RAM آن است. هر چه ظرفیت رم بیشتر باشد کامپیوتر با سرعت بهتری کار میکند.
2. هارد
هارد کامپیوتر به عنوان محل ذخیره تمامی دادهها و اطلاعات کامپیوتر شناخته شده است. به این هاردها که در داخل کامپیوتر یا لپ تاپ تعبیه شده اند، هارد اینترنال می گویند. هارد کامپیوتر انواع مختلفی دارد. از مهمترین انواع آن میتوان به هارد دیسک و هارد اس اس دی SSD یا حافظه خشک اشاره کرد. پر استفادهترین هاردها همان هارد دیسکها هستند اما از آنجا که هاردهای SSD سرعت بسیار بیشتری نسبت به هارد دیسکها دارند استفاده از آنها روی کامپیوترها و لپ تاپها رو به افزایش است.
3. مادر برد Motherbord
مادر برد برد اصلی کامپیوتر است. تمامی قطعات الکترونیکی کامپیوتر به این برد متصل میشوند. وظیفه مادربرد در کامپیوتر ایجاد ارتباط بین تمامی قطعات کامپیوتر با یکدیگر می باشد. پس نقش مهمی در سیستم شما ایفا می کند.
4. سی پی یو CPU
سی پی یو CPU یکی دیگر از قطعات اصلی و مهم کامپیوتر است که در واقع واحد پردازش مرکزی می باشد. این قطعه همان پردازشگر اصلی کامپیوتر است، همان قطعهای که از آن به عنوان مغز کامپیوتر یاد میکنند و مهمترین قطعه هر کامپیوتری به شمار میآید. برای اینکه مدت زمان انجام یک کار توسط کامپیوتر را اندازه بگیریم باید به قطعات مختلفی توجه کنیم اما مهمترین قطعه در تعیین سرعت کار کامپیوتر سی پی یو CPU است. هر چه سرعت پردازش سی پی یو بیشتر باشد، سرعت کار کامپیوتر نیز بیشتر است. انجام محاسبات و اجرای برنامهها و نرم افزارها در کامپیوتر توسط این قطعه صورت میگیرد. در حال حاضر شرکت های اینتل Intel و ای ام دی AMD برای کامپیوترهای شخصی و لپ تاپها سی پی یو تولید میکنند.
سی پی یو در هنگام کار به شدت داغ میشود و برای اینکه آسیبی به آن نرسد همیشه در کنار آن یک فن خنک کننده قرار میدهند. از این فنها برای خنک کردن پاور کامپیوتر نیز استفاده میکنند.
در ادامه بعد به توضیحات بیشتری در خصوص قطعات اصلی کامپیوتر می پردازیم.
1 دیدگاه در “با قطعات اصلی کامپیوتر آشنا شوید – بخش اول”