خرابی شارژر لپتاپ یکی از مشکلات رایج در لپتاپها است که سبب آزار و اذیت کاربران میشود. شاید این مشکل به ظاهر خیلی ساده باشد، اما میتواند منجر به مشکلات جدیتری در سیستم شود. از آنجایی که لپتاپ مقدار شارژ مورد نیاز را از برق دریافت میکند و بعد از اتمام شارژ، دستگاه خاموش شده و فرد فکر می
کند سیستم دچار مشکل شده است و آن را نزد تعمیرکار میبرد، بدون آن که قطعات بیرونی دستگاه را تست کند. شارژر دستگاه را بررسی کنید و در صورت نبود مشکل میتوانید از تعمیرکاران ناوک برای تعمیر لپ تاپ کمک بگیرید. اگر اطلاعات کافی در مورد علت خرابی شارژر و روشهای تست آن ندارید در ادامه به آنها خواهیم پرداخت.
علل خرابی شارژر
شارژر وظیفه دارد که انرژی لپ تاپ را پر کند تا افراد بتوانند به مدت طولانی از لپتاپ استفاده کنند. شارژرها انواع مختلفی دارند. شارژرهای اصل لپ تاپ به دلیل مقاوم بودن انرژی بیشتری تولید میکنند و در برابر آسیبهای وارد شده سریع واکنش نشان میدهند. با گذشت زمان شکل آداپتورها تغییر کرده، آداپتورهای جدید به هم پرس شده و مانع نفوذ گرد و غبار، آب و خاک به داخل آداپتور میشود. اینها مواردی هستند که موجب بروز اختلال یا مشکل در شارژرهای لپ تاپ میشوند. از دیگر عواملی که باعث ایجاد خرابی در شارژرها میشود، میتوان به ورود آب به سیم و اتصالات شارژر، وارد شدن فشار به آداپتور، پیچیدگی در کابل، نوسانات برق وعدم اتصال صحیح سوکت شارژر اشاره کرد. گاهی اوقات خرابی از کابل پاور شارژر است و مشکلی در آداپتور لپتاپ وجود ندارد. در ادامه به موارد موثر در خرابی شارژر لپتاپ اشاره میکنیم.
- آسیب مکانیکی: شارژر ممکن است به دلیل استفاده نادرست، خم شدن سیم، سقوط و ضربه دچار آسیب مکانیکی شود. با این اتفاق سیم و اتصالات داخلی قطع شده و باتری سیستم شارژ نمیشود.
- مشکلات داخلی: در برخی مواقع خرابی شارژر مربوط به مشکلات داخلی مثل بخاری داخلی، قطعات الکترونیکی و قطعات مکانیکی میشود. تولید بیکیفیت، افزایش دما، ریختن آب و… در ایجاد مشکلات داخلی نقش دارند.
- خراب بودن کابل: احتمال دارد سیم متصل به آداپتور ایراد داشته باشد. معمولا این خرابیها در نقاط اتصال سیم به آداپتور به وجود میآیند. با خم شدن سیم نقاط ضعفی در کابل ایجاد شده که منجر به خرابی میشود.
- حرارت بالا: استفاده طولانی از شارژر لپتاپ باعث افزایش حرارت در آن میشود. این گرما روی قطعات الکترونیکی تاثیر گذاشته و عملکرد صحیح شارژر را بهم میریزد.
- بیکیفیت بودن شارژر: شارژرهای ارزان قیمت، کیفیت پایینتری دارند؛ همچنین قطعات بکار برده در آن مناسب نبوده و سریعا خراب میشوند. استفاده از شارژرهای جعلی به جای شارژرهای اصلی، خطر خرابی را افزایش میدهد.
- نفوذ آب: یکی دیگر از علل خرابی شارژر لپتاپ، نفوذ آب درون است. وقتی شارژر در معرض آب قرار میگیرد، مدارهای داخلی قطع شده و قطعات الکترونیکی خورده میشود.
- مشکلات برق شهری: عواملی دیگری هم وجود دارد که میتواند به شارژر آسیب برساند. برای مثال تغییرات زیاد در ولتاژ برق شهری
- خراب بودن باتری لپتاپ: برخی مواقع خرابی شارژر لپتاپ به خرابی باتری مربوط است. باتری بیکیفیت یا نامناسب فشار زیادی به شارژر وارد کرده و باعث خرابی آن میشود.
- فشار برق: پرفشار بودن برق ممکن است خرابی در شارژر ایجاد کند؛ زیرا هنگامی که ولتاژ برق به طور ناگهانی کاهش یا افزایش مییابد، شارژر با نوسانات فشار برق مواجه میشود و این نوسانات به قطعات شارژر آسیب رسانده و موجب سوختگی آن شود.
- مشکلات نرم افزاری: مهمترین دلایل خرابی شارژر لپتاپ، مربوط به مشکلات نرمافزاری است. چنانچه درایورها به درستی نصب نشده باشند در عملکرد شارژر تداخل ایجاد میشود.
روش تست شارژر
تست کردن شارژر کار آسانی است. شما میتوانید با توجه به آموزشی که در ادامه خواهیم گفت، خودتان این کار را انجام دهید. برای انجام این کار به یک اهم متر نیاز است تا درجه روی ولتاژ تنظیم شود؛ سپس پراپهای منفی و مثبت را به آن متصل کرده و شارژر لپتاپ را چک کنید. شارژر را به پریز برق متصل کنید. پراپ منفی که به رنگ مشکی است را به خروجی منفی و پراپ مثبت که به رنگ قرمز است را به خروجی مثبت وصل کنید. شاید آشنایی کافی با قسمت خروجی منفی و مثبت شارژر نداشته باشید. بسیاری از سوکتهای شارژر لپتاپ دارای دو قسمت مغزی و لایه دوری سوکت هستند. منظور از مغزی سوکت شارژر، خروجی مثبت و لایه دور مغزی همان خروجی منفی است. وقتی پراپ مثبت را به خروجی مثبت و پراپ منفی را به خروجی منفی متصل میکنید، باید اهم متر ولتاژ v۱۹ کمی بیشتر باشد. در صورت نمایش این عدد یعنی شارژر لپتاپ هیچ مشکلی ندارد و باید دستگاه را بررسی کنید. نکته مهم، پایههای مثبت و منفی را به طور همزمان متصل کنید و در پایان از اتصال صحیح آنها مطمئن شوید. شاید سری شارژر، مغزی نداشته باشد و فقط لایه دوری سوکت شارژر باشد. در این مواقع پراپ مثبت را وارد لایه دوری سوکت کنید. نکته: همیشه اطلاعات روی آداپتور را دقیق بخوانید تا نتیجه بدست آمده را با آن مطابقت دهید. منظور از بیشتر v۱۹، v۲۰ نیست؛ بلکه اعدادی اعشاری است. یعنی شارژر شما v۱۹ باشد و خروجی آن v۲۰ شارژر خراب است. این تست را چندین بار تکرار کنید؛ زیرا احتمال دارد یک بار ولتاژ دهد و بار دیگر این اتفاق نیفتد.
تعمیر شارژر لپ تاپ
اگر مشکل اصلی شارژر از سیم باشد، بدون آن که تخصصی در این زمینه داشته باشید به تعمیر آن اقدام نکنید. معمولا خرابی سیم شارژر به دلیل خم شدن بیش از حد کابل است. مجموعه ناوک یکی از مراکز تعمیرات قطعات لپ تاپ علی الخصوص تعمیر شارژر لپ تاپ است. در صورت معیوب بودن این قطعه باید سر فیش تعویض شود. متخصصین مجموعه ناوک به طور ۲۴ساعته آماده ارائه خدمات تعمیر سیم شارژر لپ تاپ به مشتریان میباشند. چنانچه نیاز به تعمیر فوری سیم شارژر داشتید، کافیست با این مجموعه تماس بگیرید تا راهنمای لازم توسط کارشناسان ما در اختیارتان قرار بگیرد.
نحوه نگهداری از سیم شارژر لپ تاپ
بر خلاف برخی تصورات نیاز نیست یک باتری را کاملا خالی و شارژ کنید. این کار تاثیر منفی روی باتری میگذارد و باعث خرابی شارژر لپ تاپ میشود. وقتی درصد شارژ باتری حدود ۲۰ درصد خالی شد، میتوانید به شارژ کردن اقدام کنید.
- در گذشته به کاربران توصیه میشد، بعد از پر شدن شارژ لپ تاپ سیم شارژ را از دستگاه خارج کنید، اما امروزه لپ تاپها به گونهای طراحی شدند که بعد از پر شدن شارژ در ۱۰۰ درصد متوقف میشود. از این رو، اتصال آنها به برق تاثیر چندانی روی طول عمر باتری ندارد و سلامت شارژر را تهدید نمیکند.
- با داغ شدن شارژر لپ تاپ واکنشهای الکتروشیمیایی درون آن سرعت میگیرند. با تولید انرژی بسیار، باتری قادر به استفاده از آن نخواهد بود و نمیتواند به هیچ سختافزاری انتقال یابد. این مشکل فقط سلامت باتری را تحت تاثیر قرار میدهد؛ به همین علت با استفاده از روشهای مختلف از داغ شدن دستگاه جلوگیری کنید تا شاهد افزایش طول عمر باتری و مانع خرابی شارژر لپ تاپ شوید.
- از خم کردن سیم شارژ خودداری کنید. سعی کنید هنگام استفاده سیم شارژر را صاف روی سطح قرار دهید تا خم و در هم پیچیده نشود. برای تعمیر سیم شارژر لپ تاپ از تعمیرکاران مجموعه ناوک کمک بگیرید. در این مجموعه پرسنل با استفاده از تجهیزات پیشرفته سیم شارژر به بهترین نحوه تعمیر میکنند.
کلام آخر تعمیر شارژر لپتاپ
یکی از رایجترین خرابیها در لپ تاپ، شارژر آن است. این مشکل معمولا در اثر ضربه، فشار به آداپتور و… ایجاد میشود. جلوگیری از فشار و ضربه به سیم یکی از راههای پیشگیری از کار افتادن شارژر است. وقتی شارژر لپ تاپ خراب میشود در اولین فرصت به تعویض آن اقدام کنید و با در نظر گرفتن میزان خرابی شارژر، میتوانید دریابید که کدام قسمت شارژر باید تعمیر شود. در صورتی که تمایل به خرید شارژر لپ تاپ داشتید نیز میتوانید از طریق فروشگاه ناوک برای خرید شارژر لپ تاپ اقدام کنید. امیدواریم این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد و اگر تجربهای در این زمینه دارید، خوشحال میشویم در بخش دیدگاه با مجموعه ناوک به اشتراک بگذارید.