لپ تاپ

باتری های لپ تاپ چه ویژگی هایی دارند؟

شارژ نشدن باتری لپ تاپ

باتری لپ تاپ متشکل از دو قسمت اصلی برد باتری سلول های باتری است. در واقع برد باتری شامل مدار کنترل باتری و نیز محل اتصال باتری به دستگاه می باشد. زمانی که لپ تاپ خود را روشن می کنید، اگر باتری برای دستگاه نباشد، نمی تواند با سیستم ارتباط برقرار نماید و در نتیجه سیستم یا روشن نمی شود و یا باتری شارژ نمی شود.
خوب است بدانید که سلولهای باتری شامل پیل های قابل شارژ لیتیوم آیون (Li-ion) هستند که تقریبا  بین ۳ الی ۱۲ عدد از آنها در یک باتری قرار گرفته اند.

باتری های لپ تاپ چه ویژگی هایی دارند؟

در چند سال گذشته، باتری های قابل شارژ نیکل کادمیومیک (Ni-Ka) در بازار وجود داشت که البته در برخی سیستم های جدید نیز به علت قیمت بسیار مناسبی که دارد، استفاده می شود. این باتری ها دارای دو ویژگی ارزان بودن در تولید و نامیرا بودن هستند که منظور این است که هر زمان دو سر آن ولتاژی اعمال گردد مجدد آغاز به کار خواهد کرد. اما دو مشکل اساسی دارد اول این که سمی است و در طبیعت به صورت یک سم جذب می شود و دلیل دوم این که دارای تنبلی باتری است. یعنی اگر کاملا خالی نشود و در صورتی که به نیمه شارژ خود رسید آن را شارژ نمایید، دفعه بعد تا آن میزان شارژ نیمه خود را به یاد می آورد و در کمتر از آن کار نمی کند و خراب می شود.
باتری های لیتیومی به منظور برطرف کردن مشکل بالا تولید شده اند و خیلی سریع در حال جایگزین شدن با باتری های نیکل کادمیومیک هستند. پس هنگامی که مثلا باتری لیتیومی تا نیمه شارژ باشد، زدن باتری به شارژ مشکلی ایجاد نمی کند.
ولی این نوع باتری ها نیز بی عیب نیستند و مشکلات زیر را ایجاد می کنند:
۱- باتری های لیتیومی می توانند تا مرز انهدام و ترکیدگی شارژ شوند. بنابراین زمانی که ولتاژ دو سر سلولها به اندازه ای مشخص برسد، مدار شارژ کننده باید از سلولها جدا شود وگرنه ممکن است انفجار رخ دهد. این مشکل در برد باتری ها لحاظ شده و وظیفه قطع و وصل به عهده برد باتری محول شده است.
۲- همچنین اگر شارژ سلول های باتری نیز از حد معینی پایین تر رود، باتری خاموش می شود و و دیگر کار نمیکند. زیرا اول حافظه برد باتری که دارای حافظه موقت برای ارتباط با لپ تاپ است، پاک می شود و دوم این که خود سلول ها خراب می شوند و در نهایت باتری را باید تعویض نمایید.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *