سیستم عامل

برطرف کردن مشکل BLUE SCREEN در ویندوز

Blue screen of death

صفحه آبی مرگ (BLUE SCREEN) یکی از ترسناک ترین مشکلاتی است که در لپ تاپ های ویندوزی وجود دارد. تعدادی از موارد می تواند باعث این خطا شود. آنها می توانند به مسائل سخت افزاری و نرم افزاری مربوط باشند. در برخی موارد، ممکن است بتوانید لپ تاپ را راه اندازی مجدد کنید، در برخی موارد ممکن است اینطور نباشد.

وجود بدافزار یا درایورهای خراب را بررسی کنید

اگر می توانید دوباره به ویندوز بوت شوید ، با استفاده از Windows Defender یا هر بسته آنتی ویروس دیگری که دارید ، سریع ویروس ها را اجرا کنید. فراموش نکنید که قبل از اجرای اسکن ، آن را به روز کنید. این به ندرت مشکل است ، اما می توانید مطمئن باشید.

یکی دیگر از اقدامات ایمنی که می توانید انجام دهید بررسی درایورهای معیوب و به روز رسانی آنها است. می توانید این کار را با رفتن به Device Manager انجام دهید. مانند صفحه کلید ، اگر در کنار هر یک از اجزای سخت افزاری علامت تعجب زردی مشاهده کردید ، کافی است درایور را با کلیک راست روی آن و انتخاب “Update Driver software” به روز کنید. گاهی اوقات ، ممکن است مشکلی که با آن روبرو هستید به دلیل بروزرسانی جدید رخ دهد. اگر مطمئن هستید که مشکلی درایور ایجاد کرده است ، می توانید به روز رسانی را به نسخه قبلی برگردانید.

گرمای بیش از حد

پردازنده بیش از حد داغ یا تراشه گرافیکی نیز می تواند باعث خرابی ناگهانی لپ تاپ و نمایش BLUE SCREEN شود. شاید بتوانید از طریق گرمای لپ تاپ ، در اطراف دریچه ها تشخیص دهید. برای اطمینان کامل ، توصیه می کنیم SpeedFan ، یک ابزار نظارت رایگان دما را برای Windows بارگیری کنید. شما می توانید دمای CPU و GPU را در لپ تاپ خود مشاهده کنید.

در هر صورت ، گرمای بیش از حد ممکن است به دلیل کار نکردن درست فن یا خاموش شدن کامل آن باشد. بار دیگر ، اگر لپ تاپ شما دارای گارانتی است ، آن را به مرکز خدمات ببرید. اگر اعتماد به نفس دارید ، می توانید با کمک راهنماهای موجود در اینترنت ، لپ تاپ را با دقت باز کنید. سپس ، مسواک زدن تمام گرد و غبار یا رفع گرفتگی فن است. این کار را با دقت انجام دهید و لپ تاپ خود را دوباره مونتاژ کنید.

مسائل مربوط به حافظه

BSOD ها (BLUE SCREEN) می توانند ناشی از نوعی خرابی سخت افزار باشند. یکی از قطعاتی که ممکن است خراب شود RAM است و می توانید آن را در لپ تاپ خود پیدا کنید. در لپ تاپ ، کلید Windows + R را فشار دهید تا فرمان اجرا شود. در کادر فرمان ، “mdsched.exe” را تایپ کرده و “OK” را فشار دهید. پنجره ای ظاهر می شود که مشکلات حافظه را بررسی می کند. از شما می خواهد که مشکل را فوراً بررسی کنید یا دفعه بعد که لپ تاپ را روشن می کنید. با توجه به سلیقه خود یکی را انتخاب کنید.

اگر تصمیم گرفتید آن را آنی انجام دهید ، لپ تاپ شما Windows Memory Diagnostics Tool را اجرا می کند تا به دنبال مشکلات RAM باشد. اگر خطایی وجود ندارد ، به این معنی است که RAM خوب کار می کند. با این حال ، اگر برخی از خطاها ظاهر شوند ، ممکن است نیاز به تعویض آن داشته باشید.

اگر RAM کاملاً خوب کار می کند ، قسمت بعدی که باید بررسی شود هارد دیسک است. با رفتن به File Explorer می توانید این کار را انجام دهید. روی درایوی که می خواهید بررسی کنید راست کلیک کرده و به “Properties” بروید. در پنجره ، به گزینه “Tools” بروید و روی “Check” کلیک کنید. اگر هارد باعث ایجاد مشکل شده است ، آنها را در اینجا پیدا خواهید کرد. همچنین می توانید SpeedFan را اجرا کنید تا مشکلات احتمالی مربوط به هارد دیسک را جستجو کنید. اگر هارد مشکل دارد ، بهترین راه حل این است که آن را برای تعویض به مرکز خدمات ناوک ببرید. در این صورت مشکل صفحه BLUE SCREEN نیز برطرف خواهد شد.

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۱ رای
بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *