به تازگی مشخصات پردازنده Ryzen 9 4950X فاش شده است. این پردازنده متعلق به خانواده ورمیر بوده و از سوکت AM4 پشتیبانی میکند.
AMD گفته است که تا پایان سال جاری پردازندههای جدید دسکتاپ که بر پایهی هستههای ذن 3 (ZEN 3 ) هستند، ساخته میشوند و به بازار عرضه خواهند شد. پردازندههای نسل بعد AMD قرار است IPC بیشتر و مصرف انرژی کمتری داشته باشند. همچنین مدیر عامل کمپانی AMD گفته است که در ماههای آینده از سری جدید پردازندههای رایزن رونمایی میکند.
ظاهرا AMD روند آزمایش پردازندههای خود را شروع کرده است و مشخصات یکی از آنها در دسترس رسانهی Igor lab قرار گرفته است. بر اساس اطلاعات منتشر شده این پردازنده جدید احتمالا Ryzen 9 4950x یا 5950x نام دارد. بر اساس اطلاعات منتشر شده این پردازنده مجهز به 16 هسته پردازشی و 32 ترد است.
البته باید در نظر داشت که این اطلاعات در روند آزمایش اولیه بدست آمده است و نمیشود در مورد قدرت واقعی این پردازنده اظهار نظر کرد.
بر اساس اطلاعاتی که این رسانه منتشر کرده است سرعت کلاک پایه پردازنده AMD Ryzen 9 4950x در حدود 3.5 گیگاهرتز خواهد بود و در حالت بوست به 4.8 گیگاهترز میرسد.
البته که این سرعت تحسین برانگیز است اما بد نیست که به رقیب قدیمی AMD یعنی اینتل نگاهی بندازیم.
اینتل نیز به تازگی موفق به تولید تراشهای شده است که در حالت بوست به فرکانس بالای 5 گیگاهرتز میرسد.
البته لازم به ذکر است که AMD گفته است در زمان عرضه به بازار جهانی، این سری پردازنده نیز به سرعتی مشابه به اینتل خواهد رسید.
رسانهی Igor lab پیش تر مدعی شده بود که AMD میخواهد پردازندههای ورمیر مبتی بر ذن 3 را وارد مرحله تولید انبوه کند و در نظر دارد تا یک سری پردازنده 8 هستهای و 16 ترد عرضه کند.
یکی از افشاگران نیز گفته است که AMD احتمالا از نام رایزن 4000 برای پردازندههای جدید خود استفاده نمیکند و قصد دارد مستقیما به سراغ رایزن 5000 برود. به همین دلیل است که ما نمیدانیم پردازنده 16 هستهای AMD با نام 4950X عرضه میشود یا 5950X.
به نظر میرسد هستههای ذن 3 از زمان معرفی نسل اول ذن، بیشترین تغییر را به خود دیده است و به همین دلیل قرار است قدرت پردازشی بسیار زیادی داشته باشندو
در نهایت باید دید که پردازندههای نسل بعد AMD چگونه هستند و در رقابت به پردازندههای اینتل چگونه عمل میکنند.
دیدگاه شما کاربران ناوک در این باره چیست؟
ناوک، مرکز تعمیرات تخصصی انواع لپ تاپ
منبع : forbes