دانستنی ها

حافظه اس اس دی SSD چیست؟

تعویض هارد معمولی با اس اس دی

SSD چیست؟ هر آنچه که باید در مورد ذخیره سازی حالت جامد بدانید

اگر می‌پرسید، “SSD چیست؟” اما چیز زیادی در مورد آن نمی دانید، شما به جای درستی آمده اید. درایو حالت جامد (SSD) یک دستگاه ذخیره‌سازی است که امکان خواندن، نوشتن و ذخیره دائمی داده‌ها را بدون منبع تغذیه ثابت فراهم می‌کند.

SSD چه تفاوتی با هارد دیسک (HDD) دارد؟ کدامیک بهتر است؟ و چگونه می توانید حافظه اس اس دی مناسب را برای نیازهای خود انتخاب کنید؟

در این مقاله، ما به شما کمک می‌کنیم تا بدانید SSD چیست، تفاوت بین SSD و HDD، انواع مختلف حافظه اس اس دی و نحوه بهترین انتخاب آنها را برای شما کدام است.

سرفصل هر آنچه در این مقاله میخوانید:

  • تاریخچه ذخیره سازی حالت جامد (SSD)
  • تفاوت بین SSD و HDD
  • زمانی که نیاز به استفاده از حافظه اس اس دی دارید
  • انواع SSD ها
  • مزایا و معایب SSD ها
  • قیمت SSD
  • نحوه انتخاب حافظه اس اس دی مناسب

تاریخچه ذخیره سازی حالت جامد (SSD)

آیا می دانستید که سفر طولانی ذخیره سازی SSD و توسعه آن در دهه 1950 آغاز شد؟

بله، آنقدر قدیمی است!  در آن زمان، از آنها در رایانه های نسل اول (کامپیوترهای لوله خلاء) از طریق دو فناوری مشابه استفاده کردند: ظرفیت کارت حافظه ای که فقط خواندنی است و حافظه هسته مغناطیسی. با این حال، این دو راه حل در دهه 1950 و 1960 با محبوبیت فزاینده قطعات ذخیره سازی ارزان تر مانند حافظه درام از مد افتادند.

از آنجایی که فناوری دائماً در حال پیشرفت است، در دهه‌های 1970 و 1980، حافظه‌های SSD دوباره به صحنه بازگشتند، اما بسیار گران بودند و تا زمانی که Dataram در سال 1976 SSD هسته‌ای حجیم را معرفی کرد، مورد استفاده قرار نگرفت. حافظه SSD هسته‌ای حجیم، بسیار سازگار بود و بسیار سریعتر از دیسک های هد ثابت کار می کرد.

شرکت‌ها شروع به توسعه فناوری‌های SSD، مانند Sharp PC-5000 با حافظه حباب‌دار 128 کیلوبایتی SSD کردند. در دهه 1990، SSD‌های مبتنی بر فلش معرفی شدند و محبوبیت جهانی پیدا کردند، اما همچنان پرهزینه بودند (تا 47000 دلار).

در سال 2003، Transcend حافظه های SSD فلش ارزان قیمت را با اتصال دهنده فناوری پیشرفته موازی (Parallel ATA یا PATA) معرفی کرد که قیمت آن کمتر از 50 دلار بود. کانکتور PATA دیسک سخت را به کامپیوتر متصل می کند.

تا سال 2006 بود که SSD های فلش با ظرفیت 32 گیگابایت و رابط PATA توسط سامسونگ به بازار عرضه شد. SSD های ذخیره سازی گسترده در سال 2009 توسط OCZ Technology با یک SSD مبتنی بر فلش 1 ترابایتی معرفی شدند، در حالی که Virident Systems نسل دوم SSD های مبتنی بر فلش را با حداکثر 2.2 ترابایت حافظه در سال 2012 توسعه داد.

در پایان سال 2012، ما شاهد فلش درایوهای سازمانی قابل اعتماد برای برنامه های کاربردی با کارایی بالا، مانند درایو SDD DC S3700 اینتل بودیم. نیاز روزافزون به سرعت، عملکرد بالا و قابلیت اطمینان از عوامل حیاتی برای رشد و پیشرفت SSD ها نسبت به هارد دیسک ها هستند.

تفاوت بین SSD و HDD

برای درک  بهتر در مورد SSD، ابتدا باید بدانید که چگونه کار می کند و چگونه با یک فناوری ذخیره سازی قدیمی مانند HDD متفاوت است. اگرچه SSD و HDD هر دو برای ذخیره داده ها استفاده می شوند، اما عملکرد متفاوتی دارند.

نحوه کار HDD

هارد دیسک ها بیشتر از SSD ها مورد استفاده قرار میگرفتند. می توانید آنها را در دستگاه های الکترونیکی مختلف مانند رایانه های رومیزی، لپ تاپ ها، کنسول های بازی، تلفن های همراه و تبلت ها پیدا کنید. با این حال، اکنون به دلیل روش عملکرد، یک فناوری قدیمی برای ذخیره داده ها در نظر گرفته می شود.

اگر با پخش کننده های ضبط قدیمی آشنا هستید، HDD کمی شبیه به آن است. هارد دیسک یک دستگاه ذخیره‌سازی الکترومکانیکی فرار است که از چندین صفحه (دیسک) تشکیل شده است که حول یک دوک (محور مرکزی) می‌چرخند که دارای یک بازوی مکانیکی برای نوشتن و خواندن اطلاعات است.

دو اندازه محبوب برای HDD وجود دارد: HDD 2.5 اینچی که در لپ تاپ ها استفاده می شود و HDD 3.5 اینچی که در رایانه های رومیزی یافت می شود. سرعت هارد دیسک به تعداد چرخش/چرخشی که در دقیقه انجام می دهد بستگی دارد.

نحوه کار حافظه اس اس دی

برخلاف HDD ها، یک دستگاه ذخیره سازی SSD دارای قطعات متحرک و زمان دسترسی تقریباً فوری نیست. با SSD، داده ها در ریزتراشه ها ذخیره می شوند و سرعت آن را افزایش می دهند. SSD در مقایسه با HDD کوچکتر است و حتی می توان آن را مستقیماً روی مادربرد نصب کرد. می توان گفت که این شکل پیشرفته تر و پیچیده تر از حافظه USB است.

SSD به حافظه مبتنی بر فلش بستگی دارد و NOR و NAND دو نوع محبوب فلش هستند. اکثر SSD ها از حافظه فلش NAND استفاده می کنند زیرا برای نوشتن سریع تر و اندازه آن کوچکتر از NOR است. NAND یک فلاش غیر فرار است که حتی اگر دیسک خاموش باشد، داده ها را در آن ذخیره می کند.

در حالی که HDD ها دارای یک بازوی مکانیکی برای خواندن و نوشتن داده ها هستند، یک SSD از یک پردازنده (کنترل کننده) برای خواندن و نوشتن داده ها استفاده می کند. همچنین وظیفه ذخیره، بازیابی، ذخیره سازی و پاکسازی داده ها را بر عهده دارد.

سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات SSD به همراه عملکرد کلی آن توسط کنترلر آن تعیین می شود.

چرا SSD بهتر از HDD است؟

حالا بیایید به نبرد درایوهای ذخیره سازی بیاییم. در حالی که دیسک چرخان خوب هنوز هم توسط بسیاری از مراکز داده و مصرف کنندگان مقرون به صرفه فروخته می شود و استفاده می شود، شرکت ها و مصرف کنندگان بیشتری به سمت SSD ها روی می آورند. که به دلایل زیر است:

سرعت: سرعت برجسته ترین و قابل توجه ترین مزیت SSD نسبت به HDD است. از آنجایی که SSD قطعات متحرک ندارد، می تواند داده ها را 10 برابر سریعتر از HDD بخواند و 20 برابر سریعتر بنویسد. علاوه بر این، روند کپی HDD بین 30 مگابایت بر ثانیه تا 150 مگابایت بر ثانیه است، در حالی که یک SSD استاندارد 500 مگابایت بر ثانیه است. به این ترتیب، SSD ها زمان بوت، زمان بارگذاری برنامه ها و فایل ها (مانند بازی ها و ویدئوها) و انتقال داده ها را سریعتر ارائه می کنند.

بهره وری انرژی: به دلیل وابستگی هارد دیسک به بسیاری از عملیات مکانیکی، ذخیره سازی تشنه انرژی است. در مقابل، SSD ها از نظر انرژی کارآمدتر هستند و انرژی کمتری مصرف می کنند و عمر باتری را طولانی تر می کنند.

بدون گرمای بیش از حد: SSD ها در برابر حرارت مقاوم تر هستند، در حالی که HDD ها تمایل به گرم شدن بیش از حد دارند و عملکرد کلی سیستم را به خطر می اندازند.

ساخت: نداشتن قطعات متحرک به یک SSD برتری نسبت به HDD از نظر دوام می دهد. این یک دستگاه ذخیره سازی قابل اعتمادتر است، لرزش ندارد و می تواند ضربه ها را تحمل کند، در حالی که HDD نمی تواند. SSD ها نیز بی صدا هستند، در حالی که هاردهای HDD نویز دارند.

وزن: SSD ها در مقایسه با هارددیسک ها سبک وزن هستند و کارایی آن ها را افزایش می دهد.

چه زمانی نیاز به استفاده از حافظه اس اس دی دارید؟

با توجه به مزایای مختلف SSD ها نسبت به هارد دیسک ها، بسیاری از افراد و شرکت ها از آنها استفاده می کنند. اما این لزوماً به این معنی نیست که شما باید یک SSD داشته باشید یا کیف پول خود را روی آن خالی کنید.

بنابراین، بیایید نگاهی به برخی از موارد استفاده برتر حافظه اس اس دی بیندازیم.

  1. تجارت

SSD به دلیل سرعت بالا، عملکرد بالا و قابلیت اطمینان در زمان انتقال پرونده و زمان دسترسی، یک انتخاب عالی برای مشاغل و شرکت هایی است که انبوهی از داده ها را مدیریت و ذخیره می کنند.

برای مثال برنامه نویسی و طراحی گرافیک را در نظر بگیرید. اگرچه HDD به دلیل ظرفیت های ذخیره سازی زیاد در بین طراحان گرافیک و برنامه نویسان رایج است، اما متخصصان اخیراً به دلیل سرعت خود به سمت SSD ها رفته اند. آنها می توانند پروژه های بیشتری را در بازه های زمانی کوتاه تری نسبت به هارد دیسک ارائه دهند.

  1. میزبانی وب سایت

سرعت یک عامل اساسی در صنعت میزبانی وب است. اگر وب سایت شما به کندی بارگذاری می شود، درآمد و ترافیک خود را از دست خواهید داد و در نهایت کسب و کار آنلاین شما را از بین می برد. آیا می دانستید که سرعت یکی از عوامل مهم برای بهبود رتبه وب سایت شما در گوگل است؟

وب‌سایت‌های حرفه‌ای شامل محتوای غنی و ویژگی‌های تعاملی هستند، به‌ویژه سایت‌های فشرده پایگاه داده که بر روی وردپرس میزبانی می‌شوند. سرعت خواندن/نوشتن سریع حافظه اس اس دی می تواند به کاهش تأخیر و اجرای سریع درخواست ها کمک کند و باعث می شود وب سایت وردپرس شما سریعتر بارگذاری شود. 

امنیت داده ها یکی دیگر از دلایل مهم استفاده از حافظه اس اس دی است، زیرا هارد دیسک ها در برابر خرابی های مکانیکی آسیب پذیر هستند که منجر به خطرات از دست رفتن اطلاعات می شود. همانطور که در بالا ذکر شد، SSD ها در برابر آسیب های فیزیکی مقاوم تر هستند و آنها را به انتخاب بهتری برای محافظت از داده ها تبدیل می کند.

بر خلاف HDD ها، SSD ها از تکه تکه شدن داده ها رنج نمی برند، که عملکرد کلی را بهبود می بخشد. مصرف انرژی کم آنها همچنین برای شرکت های میزبان وب ایده آل است تا در مصرف برق و کاهش مصرف برق صرفه جویی کنند، بنابراین به آنها اجازه می دهد تا با محیط زیست سازگارتر شوند.

  1. بازی

SSD در بین علاقه مندان به بازی محبوب است و جای تعجب نیست. عملکرد حافظه اس اس دی برای بازی ایده آل است، از سرعت گرفته تا دوام و بهره وری انرژی. این روزها بازی‌ها با بافت‌ها و مدل‌های سنگین بارگیری می‌شوند که بارگذاری آنها با هارد دیسک تا ۳ دقیقه طول می‌کشد. اما با یک SSD، همان بازی در کمتر از یک دقیقه لود می شود.

  1. مسافرت کردن

خواه محقق، کارمند خدمات یا وبلاگ نویس/وبلاگر باشید، اگر مرتب سفر می کنید به یک SSD قابل حمل نیاز دارید. SSD و HDD در واقع به دو شکل داخلی و خارجی هستند. با این حال، SSD به دلیل مکانیزم غیرفرار آن دوام بیشتری دارد و در مقایسه با یک هارد دیسک خارجی فضای زیادی را اشغال نمی کند.

انواع SSD ها

امروزه انواع مختلفی از حافظه اس اس دی در بازار وجود دارد. احتمالاً اصطلاحات «SATA»، «NVMe»، «PCIe» و «M.2» را شنیده‌اید، اما آنها دقیقاً چه هستند؟

برای شروع، انواع مختلف SSD عمدتاً به رابط اتصال بین واحد ذخیره سازی و رایانه یا سرور بستگی دارد. بیایید به هر نوع آن بپردازیم.

SATA

اولین رابط یا نسلی که با SSD ها استفاده می شود، پیوست فناوری پیشرفته سریال (SATA) نام دارد. این رایج ترین رابط مورد استفاده در بین هارد دیسک ها و دستگاه های ذخیره سازی است.

SATA سرعتی تا 600 مگابایت بر ثانیه ارائه می‌کند و اندازه آن با اکثر نوت‌بوک‌ها و رایانه‌های شخصی متناسب است، از این رو محبوبیت آن را دارد. SATA همچنین در اندازه کوچکتری عرضه می شود که به آن مینی SATA (mSATA) گفته می شود.

SATA در بین انواع SSD کندترین است، اما همچنان سرعت انتقال داده تا 5 برابر سریعتر از HDD ها دارد.

NVMe

Non-Volatile Memory Express (NVMe) پروتکلی برای SSD ها است که به سرعت تبادل داده ها به 2600 مگابایت بر ثانیه می رسد – که تقریباً 5 برابر سریعتر از SSD های SATA است. SSD های NVMe جدیدتر از SSD های SATA هستند و معمولاً از اتصال اکسپرس کامپوننت جانبی (PCIe) استفاده می کنند که در ادامه با جزئیات بیشتر مورد بحث قرار می گیرد.

SSD های NVMe گران تر از SATA SSD هستند و معمولاً به انرژی بیشتری نیاز دارند. به همین دلیل است که آنها فقط برای نیازهای خاص استفاده می شوند، مانند مشاغلی که پردازش داده و سرعت انتقال بالا را در اولویت قرار می دهند.

پروتکل NVMe همچنین با حافظه فلش کار می کند، به این معنی که حتی خارجی یا قابل حمل، SSD های NVMe به همان سرعت SSD های NVMe متصل داخلی عمل می کنند.

رابط PCIe

همچنین می توانید SSD ها را بر اساس کانکتورهای استفاده شده که سرعت انتقال داده را مشخص می کند، دسته بندی کنید.

PCIe همان رابطی است که برای اتصال مستقیم کارت‌های گرافیکی با کارایی بالا به مادربرد استفاده می‌شود. وقتی SSD های NVMe از کانکتورهای PCIe استفاده می کنند، سریع ترین سرعت پردازش و انتقال داده را ارائه می دهند.

با این حال، تفاوت در سرعت یا پهنای باند، در هنگام کار با فایل‌های بزرگتر (50 گیگابایت یا بیشتر) بیشتر قابل توجه است، اما هنگام راه‌اندازی ویندوز یا راه‌اندازی یک بازی، تفاوت چندانی با استفاده از SSD‌های معمولی نخواهد داشت.

رابط M.2

کانکتور M.2 که قبلاً به عنوان فاکتور فرم نسل بعدی (NGFF) شناخته می شد، تضمین می کند که یک SSD به سریع ترین سرعت ممکن (بیش از 2600 مگابایت بر ثانیه) می رسد. اگر مادربرد کامپیوتر کانکتور M.2 ندارد، در عوض، از یک کارت PCIe با کانکتور M.2 برای اتصال NVMe SSD به مادربرد استفاده می شود.

به هاست SSD درجه یک، سریع و ایمن برای وب سایت جدید خود نیاز دارید؟ Kinsta سرورهای سریع و 24/7 پشتیبانی جهانی را از کارشناسان وردپرس ارائه می دهد. برنامه های ما را بررسی کنید

اگر مادربرد رایانه از قبل دارای کانکتور M.2 است، فضای ذخیره سازی با برچسب «SATA M.2» یا «NVMe M.2» را خواهید یافت. با این حال، اگر مادربرد آن را نداشته باشد و دارای یک کارت PCIe با کانکتور M.2 داخلی باشد، با عنوان “PCIe NVMe M.2 SSD” برچسب گذاری می شود.

کانکتور M.2 اندازه نسبتا کوچکی دارد و جایگزین mSATA می شود. همچنین برای نوت بوک های کوچک و همچنین دستگاه های بزرگتر مناسب است. کانکتور M.2 با SATA، PCIe و حتی USB 3.0 سازگار است.

مزایا و معایب حافظه اس اس دی

با توجه به آنچه تاکنون در مورد SSD ها صحبت کردیم، اکنون ایده بسیار خوبی در مورد مزایای اصلی آنها دارید.

بیایید خلاصه کنیم: آنها بسیار سریعتر از درایوهای دیسک سنتی هستند. آنها همچنین از این نظر قابل اعتمادتر هستند که عملکرد پایدارتری ارائه می دهند. علاوه بر این، آنها از نظر انرژی کارآمد و از نظر اندازه کوچکتر هستند.

 معایب SSD ها چطور؟ خوب، SSD ها در چند مورد عقب هستند:

نقطه قیمت: قیمت مهم ترین نقطه ضعف حافظه اس اس دی است. اگرچه ارزان‌تر شده‌اند و هر روز مقرون به صرفه‌تر می‌شوند، اما همچنان گران‌تر از HDD هستند. با این حال، SSD ها هنوز برای همه، به خصوص کاربرانی که بودجه کمی دارند، مناسب نیستند.

ظرفیت ذخیره سازی: برخی از کاربران ظرفیت ذخیره سازی را بر عملکرد ترجیح می دهند، زیرا از فضای ذخیره سازی برای فایل های معمولاً حجیم مانند فیلم، موسیقی، عکس و غیره استفاده می کنند. اگرچه SSD هایی وجود دارند که می توانند تا 4 ترابایت فضای ذخیره سازی را در اختیار شما قرار دهند، اما آنها همچنان در محدودیت هستند. اگر آنها را با HDD مقایسه کنید ظرفیت دارند.

Limited Write/Erase: SSD ها چرخه نوشتن/پاک کردن محدودی دارند. به عنوان مثال، SSD های درجه مصرف کننده دارای تعداد محدودی از چرخه های نوشتن/پاک کردن هستند که بین 3000 تا 5000 چرخه است. SSD های ممتاز می توانند چرخه های نوشتن/پاک کردن تا 100000 چرخه داشته باشند.

قیمت SSD

اگرچه SSD ها عموماً گران تر از HDD ها هستند، تقاضا برای SSD ها به سرعت در حال افزایش است، به خصوص در پلتفرم های مبتنی بر ابر، به دلیل مزایایی که در بالا به آن پرداختیم. عوامل دیگری نیز در کاهش قیمت حافظه اس اس دی از زمان عرضه آنها نقش دارند.

به عنوان مثال، قیمت حافظه فلش NAND در چند سال گذشته کاهش یافته است. علاوه بر این، انتقال به فرآیندهای 96 لایه و 128 لایه از فناوری‌های 32 لایه و 64 لایه منجر به قرار دادن فضای ذخیره‌سازی بیشتر در فضای کوچک‌تر شده و در نتیجه هزینه مواد را کاهش می‌دهد.

عامل دیگر، طیف گسترده ای از SSD های موجود در بازار برای مصرف کنندگان امروزی است، از گزینه های مقرون به صرفه تا گزینه های برتر. به عنوان مثال، می‌توانید ADATA XPG SX8200 Pro را با 1 ترابایت فضای ذخیره‌سازی و رابط 3D NAND NVMe Gen3x4 PCIe M.2 2280 با قیمت کمتر از 150 دلار یا SSD Crucial MX500 3D NAND SATA با 500 گیگابایت فضای ذخیره‌سازی با حدود 60 دلار دریافت کنید.

هنگام خرید حافظه اس اس دی، هزینه هر گیگابایت را محاسبه کنید. اما به خاطر داشته باشید که درایوهای با ظرفیت ذخیره سازی بزرگ – آنهایی که بزرگتر از 256 گیگابایت هستند – برای پول شما ارزش بهتری می دهند.

نحوه انتخاب حافظه اس اس دی مناسب

انتخاب نوع صحیح SSD به چند عامل بستگی دارد، از جمله بودجه شما، اندازه ظرفیت ذخیره سازی مورد نظر شما، و نوع دستگاه (رومیزی، نوت بوک، سرور و غیره).

  1. بودجه

مقرون به صرفه ترین شکل ذخیره سازی در واقع HDD است، در حالی که SSD ها، حتی با همه انواعشان، عموما گران تر هستند.

SSD های SATA مقرون به صرفه ترین نوع حافظه اس اس دی هستند. به عبارت دیگر، اگر بودجه کمی دارید اما به دنبال عملکرد هستید، SATA SSD مناسب ترین گزینه برای شما است.

از سوی دیگر، اگر بودجه مشکلی نیست، یک NVMe با عملکرد بهتر انتخاب کارآمدتری است.

  1. ظرفیت ذخیره سازی

SSD ها در ظرفیت های ذخیره سازی بزرگ تری در دسترس هستند. هرچه ظرفیت آنها بیشتر باشد، مقرون به صرفه تر هستند. یک محاسبه ساده می تواند به شما کمک کند دقیقاً تصمیم بگیرید که چقدر فضای ذخیره سازی SSD در رایانه شخصی خود نیاز دارید.

ابتدا بدانید که به طور متوسط ​​چه مقدار داده در ماه استفاده می کنید. سپس حداقل 20 درصد را به آن اضافه کنید تا ایمن باشید. این همان قسمت ذخیره سازی است که شما نیاز دارید.

به عنوان مثال، اگر تمام فایل‌ها و داده‌هایی که استفاده می‌کنید دارای حجم متوسط ​​700 گیگابایت باشند، یک SSD 1 ترابایتی برای شما بسیار عالی خواهد بود. با این حال، اگر میزان استفاده شما از 500 گیگابایت بیشتر نباشد، یک SSD 512 گیگابایتی کافی به نظر می رسد.

  1. نوع دستگاه

به لطف توسعه مداوم SSD ها و کانکتورهای آنها، اندازه آنها با حفظ عملکرد آنها دائماً کوچکتر می شود. در نتیجه، اکثر SSD ها با اکثر دستگاه های کامپیوتری و مادربردهای آنها سازگار هستند.

همانطور که گفته شد، نوع SSD مورد استفاده بستگی به سازگاری یا عدم سازگاری دستگاه شما با آن دارد. اما همیشه می توان با کانکتور مناسب آن را تنظیم کرد.

تنها نوعی که با برخی از دستگاه ها کار نمی کند SATA SSD به دلیل اندازه بزرگ آن است. به همین دلیل است که در دستگاه های بزرگتر مانند دسکتاپ رایج تر است.

از سوی دیگر، NVMe SSD تقریباً با همه دستگاه ها سازگار است، به خصوص در هنگام استفاده از کانکتور M.2.

اگر هنوز در مورد نوع SSD که باید استفاده کنید مطمئن نیستید، به جدول مقایسه زیر نگاهی بیندازید:

بهترین برای معایب مزایای توان مالی نوع SSD
استفاده خانگی عملکرد کندتر از NVMe SSD ارزان ترین نوع SSD مقرون به صرفه SATA
استفاده تجاری، بازی، میزبانی وب سایت نسبتاً گران است و ممکن است برای سازگاری با برخی دستگاه‌ها به کانکتور نیاز داشته باشد کارایی بالا و اندازه کوچک نسبتا گران است NVMe

خلاصه

شکی نیست که بازار SSD به دلیل افزایش تقاضا از سوی مشاغل و خدمات میزبانی وب در حال رونق است. اما آیا SSD ها به طور دائم جایگزین هارد دیسک می شوند؟ با توجه به ظرفیت ذخیره سازی سخاوتمندانه و هزینه مقرون به صرفه، هنوز مشخص نیست که آیا هارد دیسک ها به چیزی از گذشته تبدیل خواهند شد.

با این وجود، هزینه SSD ها در حال کاهش است. و در دسترس بودن آنها در ظرفیت ها، اندازه ها و پیکربندی های مختلف ذخیره سازی آنها را مقرون به صرفه تر از همیشه می کند.

خرید حافظه اس اس دی برای کامپیوتر

شما می‌توانید هارد دیسک کامپیوتر خودتان را با یک حافظه SSD به همان ابعاد و شکل جایگزین کنید و سیستم‌تان را از نظر سرعت و ظرفیت حافظه ارتقا بدهید. این حافظه‌ها برای کامپیوترها هم تولید شده‌اند و از نظر شکل ظاهری شبیه همان هارد دیسک هستند تا بتوانند به خوبی درون کیس جاسازی شوند. به این مدل حافظه‌های اس اس دی، حافظه SSD استاندارد می‌گویند. ( برای لپ تاپ از حافظه اس اس دی با رابط m.SATA استفاده می‌شود.)

در سیستم شما حافظه اس اس دی استفاده شده یا هارد دیسک؟ شما کدام یک را ترجیح می‌دهید؟ برای مشاوره با ما تماس بگیرید یا در بخش نظرات سوالات‌تان را مطرح کنید! منتظر شما هستیم.

خدمات ناوک متخصص در امر تعمیرات لپ تاپ٬ تعمیرات مک بو ک و آی مک، تعمیر تخصصی سرفیس.

میانگین امتیازات ۴ از ۵
از مجموع ۵ رای
بازگشت به لیست

2 دیدگاه در “حافظه اس اس دی SSD چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *