دانستنی ها

پردازنده گرافیکی مجتمع چیست؟ + معرفی قوی ترین گرافیک مجتمع

قوی ترین پردازنده گرافیک مجتمع

 

آیا می‌دانید پردازنده گرافیکی مجتمع چیست؟ اگر جواب این سوال را می‌خواهید بدانید و دانستن تفاوت پردازنده گرافیکی مجتمع با پردازنده های مجزای روی مادربورد برای شما جالب است با ما همراه باشید. شما علاوه بر خواندن این مطالب با قوی ترین گرافیک مجتمع هم آشنا خواهید شد.

وقتی داریم مشخصات دستگاه‌های مختلف مثل مدل های مختلف لپ تاپ، گوشی و… را بررسی می‌کنیم اگر به چیزهایی برخورد کنیم که از آن‌ها سر در نمی‌آوریم در انتخاب دچار مشکل می‌شویم. یکی از مواردی که توجه داشتن به آن ضروری است گرافیک دستگاه است. برخی از دستگاه‌ها هستند که پردازنده گرافیکی مجمتع دارند و ما امروز می‌خواهیم به شما بگوییم پردازنده گرافیکی مجتمع چیست؟ استفاده از آن چه تجربه‌ای به شما خواهد داد؟ با خواندن این مقاله می‌توانید هنگام خرید دستگاه‌های مختلف انتخاب هوشمندانه‌تری داشته باشید.

پردازنده گرافیکی مجمتع چیست؟

پردازنده گرافیکی مجتمع (Integrated Graphics Proccesors) که به اختصار به آن IGP هم می‌گویند یک سی پی یو مخصوص انجام کارهای گرافیکی است! سی پی یویی که در خود قالب سی پی یو اصلی کامیپوتر جاسازی شده و به همین خاطر به آن مجتمع می‌گویند. به این نوع گرافیک، On-Die هم گفته می‌شود که نقطه مقابل Graphic On Board است. این نوع پردازنده گرافیکی‌‌ها به نسبت Graphic on Boardها سرعت بیشتری دارند. چون فاصله‌شان با سی پی یو کمتر است. ضمنا پردازنده گرافیکی های مجمتع می‌توانند کش (Cash) هم داشته باشند که باعث می‌شود سرعت‌شان بیشتر شود.

توصیه می‌کنیم این مطلب را هم بخوانید: چگونه کارت گرافیک لپ تاپ را تعویض کنیم؟

قوی ترین پردازنده گرافیک مجتمع

پردازنده گرافیکی مجتمع چیست؟ معرفی قوی ترین گرافیک مجتمع

تفاوت پردازنده گرافیکی مجمتع با پردازنده های روی مادربورد

  • پردازنده گرافیکی مجمتع نمی‌تواند رم مجزا داشته باشد و ناچار است از رم خود سیستم استفاده کند. اما پردازنده‌های مجزا می‌توانند خودشان رم داشته باشد که این باعث می‌شود عملکرد بهتری داشته باشند.
  • البته با این مقایسه نمی‌توان به طور قطعی برتری پردازنده‌ های مجزا را تایید کرد. چون برخی از پردازنده های گرافیکی مجتمع هستند که از پردازنده های مجزا (مدل‌های قدیمی) عملکرد بهتری دارند.
  • عیب دیگر این پردازنده این است که قابل تعمیر نیست. یعنی اگر گرافیک سیستمی که پردازنده گرافیکی مجتمع دارد آسیب ببیند چه بسا شخص ناچار شود کل قطعه سی پی یو را تعویض کند!
  • اما با وجود این معایب باید گفت که پردازنده گرافیکی مجتمع نسبت به پردازنده های مجزا مصرف برق کمتر و در نتیجه تولید گرمای کمتری دارند. بنابراین دستگاه‌هایی که از این پردازنده‌ها دارند باتری را نمی‌خورند و کمتر هم داغ می‌شوند!
  • از دستگاه‌هایی که پردازنده گرافیکی مجتمع دارند نباید بیشتر از پردازش تصویرهای معمولی و ۲ بعدی یا دیدن فیلم و عکس و اجرای بازی‌های سبک انتظار داشت. در واقع اجرای بازی‌های سنگین یا نرم افزارهای گرافیکی سنگین و سه بعدی را باید محول به کارت گرافیک ها و پردازنده‌های مجزا کرد.

توصیه می‌کنیم این مطلب را هم بخوانید: معرفی بهترین برندهای کارت گرافیک و کارت گرافیک خوب برای گیمینگ

قوی ترین گرافیک مجتمع یا پردازنده گرافیکی مجتمع

جالب است بدانید همین ماه پیش اینتل اطلاعاتی از قوی ترین گرافیک مجتمعی که ساخته منتشر کرد. اولین رتبه در میان گرافیک مجتمع ها متعلق به Iris Plus Graphics 950 است که می‌تواند با پردازنده‌های Core i5 و Core i7 جفت و جور شود. رتبه بعدی به Iris Plus Graphics 940 تعلق می‌گیرد که می‌تواند با پردازنده‌های Core i5 جفت و جور شود. بعد هم به Iris Plus 930 و Iris Plus 920 می‌رسیم. البته این پردازنده‌ها هنوز روی کار نیامده‌اند و صرفا اطلاعات‌شان درز پیدا کرده است. باید دید عملکرد دستگاه‌هایی که از این پردازنده‌ها استفاده می‌کنند چگونه است.

توصیه می‌کنیم این مطلب را هم بخوانید: سی پی یوهای اینتل بهتر هستند یا AMD؟

شما تا به حال با دستگاهی که پردازنده گرافیکی مجتمع داشته باشد کار کرده‌اید؟ چه تجربه‌ای از کار کردن با این دستگاه داشته‌اید؟ نظرات و تجربیات‌تان را با ما از طریق بخش نظرات سایت ناوک در میان بگذارید.

 

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
بازگشت به لیست

1 دیدگاه در “پردازنده گرافیکی مجتمع چیست؟ + معرفی قوی ترین گرافیک مجتمع

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *